PER BACCO VINI  is ontstaan vanuit de passie voor goede wijn.
Goethe stelde dat het leven te kort is om slechte wijn te drinken, en daarbij sluiten wij ons volledig aan. Italië heeft ook als wijnland zoveel moois te bieden dat we het als onze missie zien deze wijnen aan te bieden aan een veel breder publiek van ware liefhebbers. Vooralsnog is dit voorrecht voorbehouden aan de Italianen zelf: vele onbekende kelderschatten komen het land niet uit en veelal de grote namen vinden hun weg naar de importeurs over de gehele wereld.
Omdat wij zelf de Italiaanse wijnhuizen en hun juweeltjes selecteren, zult u bij ons slechts wijnen aantreffen die niet elders in Nederland te koop zijn.

PER BACCO VINI heb ik in 2016 opgericht. Na zelf 10 jaar in Italië te hebben gewoond en gewerkt heb ik een passie ontwikkeld voor Italiaanse wijnen en er vele leren kennen. Na terugkeer in Nederland ontdekte ik dat ik nauwelijks kon vinden wat ik zocht en besloot zelf wijn te gaan importeren na een zorgvuldige selectie en keuze ter plaatse. De selectie heeft als voornaamste criteria: passie van de kant van de producent, kelinschaligheid, eigen identiteit en natuurlijk kwaliteit!

Gelukkig ben ik erin geslaagd een aantal bedrijven enthousiast te maken om met mij te willen werken! Uit hun wijnen heb ik een selectie gemaakt van de exemplaren die naar mijn oordeel in de smaak zullen vallen bij de Nederlandse wijnliefhebber.

Het assortiment is nog steeds in opbouw en omvat tot op dit moment ruim 50 wijnen, vooral uit de noordelijke helft en het centrum van Italië. Stap voor stap zal dit worden uitgebreid en uiteindelijk streven is om het beste of het meest bijzondere te kunnen aanbieden uit elke Italiaanse regio.

Rik Poels