De wijnen van Fattoria San Quintino

Chianti DOCG 2015

Een wijn van nederige origine, de eerste Chianti dateert al uit de veertiende eeuw.
In de neus zijn de wilde rijpe rode bessen karakteristiek. Chianti heeft middlmatige tot hoge zuren en gematigde tannines, De wijn is uitermate geschikt als wijn voor 'alledag'. Door zijn gematigde tannines matcht hij goed met vele gerechten en met name gerechten met tomaten in de basis. Ook is het een vriend van peulvruchtgerechten, jonggerijpte kazen en gebraden vlees.

Chiaretto Valtenesi DOC 2015

€ 7,65

 • 1,2 kg
 • Uitverkocht
Download
Spec Chianti DOCG
Chianti DOCG.pdf
Adobe Acrobat document 1'013.1 KB

klik hier om meer te lezen over Fattoria San Quintino


La Fagiana Toscana IGT Sangiovese 2015

La Fagiana is afkomstig van een gelijknamige Sangiovese wijngaard: elk jaar broedt een groot aantal fazanten daar haar eieren uit. Op de hoogste positie en blootgesteld aan een hoog aantal zonne-uren produceren de stokken daar de beste druiven: klein en open trossen.
Het heeft een diepe robijnrode kleur, een complex bouquet van cacao, zwarte bassen en frambozen in alcohol en eucalyptus. Het heeft volwassen zuren in de mond en uitgesproken maar zachte tannines. Ook in de mond komen de tonen van kruidige cacao, mede dankzij de rijping in barriques. Een mooi gestructureerde wijn met een lange afdronk. Serveren bij 18 °C. Komt bij alle rode vleessoorten en wild uitstekend tot z'n recht.

 

La Fagiana Toscana IGT 2015

€ 13,70

 • 1,3 kg
 • Beschikbaar
 • product wordt de volgende werkdag ter verzending aangeboden indien besteld vóór 18.00 uur
Download
Spec La Fagiana IGT Toscana
La Fagiana IGT.pdf
Adobe Acrobat document 989.3 KB

klik hier om meer te lezen over Fattoria San Quintino


Quinto Toscana IGT Merlot 2014

Als eerbetoon aan San Quintin, waaraan de heuvel waarop San Quintino ligt haar naam ontleent, is deze Toscaanse IGT gemaakt van uitsluitend Merlot druiven afkomstig uit de wijngaard Meoni. Zorgvuldige handmatige selectie en oogst van alleen de beste trossen in kratjes, is een wijn verkregen die staat als een huis, mede door de rijping van een jaar in barriques van frans eiken.

Hij heeft een robijnrode kleur met violette reflecties, indrukwekkend en intens aroma: kleine rijpe zwarte bessen met hints van vanille en gebrande koffie. Het smaakpallet is elegant met structuur en bevestigt de aroma's die in de neus werden waargenomen. Aanwezige maar fluweelachtige tannines en een lange aromatische afdronk.
Bij voorkeur s
erveren bij 18 °C. Is een welkome begeleider van alle rode vleessoorten en gerijpte kazen.

 

La Fagiana Toscana IGT 2015

€ 13,70

 • 1,3 kg
 • Beschikbaar
 • product wordt de volgende werkdag ter verzending aangeboden indien besteld vóór 18.00 uur
Download
Spec IGT Toscano Quinto 100% Merlot
Quinto IGT.pdf
Adobe Acrobat document 931.3 KB

klik hier om meer te lezen over Fattoria San Quintino


Vermentino Toscana IGT 2016

Een Vermentino die omwille van de frisheid korte 'criomacerazione' heeft ondergaan. Verder heeft hij een maloloctische gisting ondergaan en is zeer kort in grote eiken vaten gerijpt, hetgeen de zachtheid en complexciteit ten goede komt. De wijn heeft een strogele kleur en heeft zeer aromatisch en fris citrusfruit in de neus en kruidig in de mond met hints van amandel.
Advies is om hem te schenken bij 8-12°C bij vis, gevogelte of als aperitief.

Vermentino Toscana IGT 2016

€ 8,45

 • 1,26 kg
 • Uitverkocht
Download
Spec Vermentino Toscana IGT
Vermentino.pdf
Adobe Acrobat document 225.7 KB

klik hier om meer te lezen over Fattoria  San Quintino


Santorpé Vinsanto del Chianti DOC 2011

Zoete dessertwijn uit het zeer geconcentreerde sap van Malvasia en Trebbianodruiven die na de oogst medio september te drogen worden gehangen in een speciaal daarvoor ingerichte zolder met veel ventilatie. Daar verblijven ze 3 tot 4 maanden zodat ze veel van het water in het sap verliezen en het suikergehalte hoog wordt. Dan worden ze voorzichtig geperst en gaat de most op de 'caratelli' (eiken- en kastanjehouten vaatjes van 100 l). Door het hoge suikergehalte blijft er restsuiker achter in de wijn die niet meer omgezet kan worden in alcohol door het alsmaar oplopende alcoholpercentage dat ervoor zorgt dat vergisting stopt bij 17% vol. De wijn blijft in alle rust rijpen gedurende 5 jaar (!) om de smaak te ontwikkelen die zo kenmerkend is voor de Vinsanto: zoet en vol smaakimpressies van het zeer geconcentreerde druivensap en fluweelzachte invloeden van de (niet getoaste) caratelli.
Gaat perfect samen met droge banket, zelfgemaakte cakes of pikante gerijpte kazen. Schenken bij een temperatuur van 16-18°C.

Santorpé Vinsanto Del Chianti DOC

€ 19,50

 • 1,02 kg
 • Uitverkocht
Download
Santorpé Vinsanto del Chianti DOC
Data_VinSanto.pdf
Adobe Acrobat document 1.0 MB

klik hier om meer te lezen over Fattoria  San Quintino


Extra Vergine Toscaanse Olijfolie 2018

Olijfolie, verkregen van de eerste koude persing (<27°C) van de olijven geoogst van de boomgaarden rond San Miniato, Pisa. Deze wordt binnen 24 uur na de oogst vrij van zuurstof geperst om een olie te verkrijgen met een extreem lage mate van oxidatie en een lage pH. Een lange houdbaarheid van optimaal aroma en smaakgenot zijn daarmee gegarandeerd. In de neus heeft de olie duidelijke aroma's van groene olijven en hints van artisjokken en distels, die in de smaak met enigszins pikante nuances en een licht bittertje weer terug te proeven zijn.

Door de unieke verzegelde sluiting van de fles kan worden gegarandeerd dat de olie die in de fles zit is verkregen van de olijven van San Quintino.

De olie blinkt zelfs na een jaar donkere en koele opslag nog uit in aroma en smaak!

Uiteraard heerlijk als smaakmaker bij mediterrane gerechten en salades! Deze olie is een eerlijk en ambachtelijk product en derhalve waardevoller dan een industriële extravergine olijfolie. Daarentegen kan men met een duidelijk lagere toevoeging volstaan om dezelfde smaakimpact te verkrijgen.

Verkrijgbaar vanaf medio november 2017!

Olio Extra Vergine di Oliva

€ 15,50

 • 1,24 kg
 • Uitverkocht
Download
Olio di Oliva Extra Vergine raccolta 2018
Olio Extra Vergine.pdf
Adobe Acrobat document 104.1 KB

klik hier om meer te lezen over Fattoria  San Quintino