Azienda Agricola Biologica Bresolin

Azienda Agricola Biologica Bresolin in het landschap
Azienda Agricola Biologica Bresolin in het landschap

klik hier  om naar de website te gaan van Bresolin

De Wijngaarden

Bresolin ademt Bio! De bijenkasten op de achtergrond huisvesten voorname medewerkers!
Bresolin ademt Bio! De bijenkasten op de achtergrond huisvesten voorname medewerkers!

Bresolin produceert op biologische wijze uit overtuiging, wetende dat uitputting van de bodem op termijn desastreuze gevolgen zou hebben. Onder meer wordt door huisvesting van bijen getracht de kruisbestuiving te optimaliseren en bij te dragen aan de bio-diversiteit. De wijngaarden worden omgeven door dichte bossen met reeën, wilde zwijnen en vele vogelsoorten. Met de biologische agricultuur van druiven en olijfboomgaarden dragen ze zo bij aan de instandhouding daarvan.

De regio

Klik op de kaart voor een groter formaat
Klik op de kaart voor een groter formaat

of hier om hem in Google Maps te bekijken.

Terwijl de meest bekende Prosecco's komen van de zone ten noorden van het riviertje de Piave, waar de Prealpi beginnen, ligt Asolo net ten zuiden daarvan, waar het landschap aanmerkelijk vlakker wordt en de bodemsamenstelling anders dan in de noordelijker gelegen Prosecco wijngaarden. De gemiddelde hoogte van de wijngaarden is lager, hetgeen uiteraard klimatologische verschillen oplevert. Moraal, een compleet andere terroir dan de meeste Prosecco's.

De wijnen

Klik hier  om rechtstreeks naar de beschijvingen te gaan.

Prosecco is de laatste jaren sterk in opmars als feestelijke en licht toegankelijke wijn. Glera is de druif die de fruitigheid geeft en de Charmat methode (in iItalië 'metodo Martinottti' genoemd) die de feestelijke bubbel geeft met behoud van fruitigheid.

Gelukkig is er en trend naar meer kwaliteits-Prosecco èn een toenemende belangstelling voor Bio, dus kan Bresolin zich verheugen in steeds meer interesse voor dit mooie kwaliteitsproduct, terwijl het toch nog overminderd vriendelijk geprijsd zal zijn.  Ook is er een toenemende trend naar een lager restsuikergehalte waarneembaar, waardoor het fruit voor de brut- liefhebber meer tot z'n recht komt, terwijl de extra-dry  voor de frivolere drinker toch nog altijd mooi toegankelijk is.


Erkenning

Biologische productie in combinatie met een terroir dat zich onderscheidt van de gevestigde orde vraagt om moed om je nek te durven uitsteken. Dat het zich loont geeft tevens deze erkenning aan van de '5 Star Wines' gids die jaarlijks wordt uitgebracht i.s.m. de organisatie van Vinitaly, 's werelds toonaangevende beurs voor Italiaanse wijnen die jaarlijks in Verona plaatsvindt. De Rissieri Brut is daar onderscheiden met maar liefst 91 van de 100 punten, hetgeen een vermelding in de 2021 gids oplevert in de sectie Wine Without Walls, die uitsluitend wijnen bevat van Biologische cultivatie.

logo biologische productie
het europese logo dat garant staat voor biologische productie
Download
Lees hier alles over de Biologische normen en waarden van Bresolin
Catalogo BRESOLIN BIO 2020 (2)_compresse
Adobe Acrobat document 2.8 MB
Enrico (l) en Matteo Bresolin zijn trots op hun bio wijnen
Enrico (l) en Matteo Bresolin zijn trots op hun bio wijnen

Aan het werk in de wijngaard
Aan het werk in de wijngaard