Cantina Doveri

 klik hier om naar de website van Caninta Doveri te gaan.

De Mensen

Fabrizio Doveri in gesprek met wijnliefhebbers
Fabrizio Doveri in gesprek met wijnliefhebbers

Maak kennis met Fabrizio Doveri, een gedreven en ondernemende wijnmaker.  Zijn levenslange affiniteit met spijs en wijn deed hem in 2011 besluiten het roer om te gooien en zijn passie voor het wijnmaken te achtervolgen, Cantina Doveri werd geboren.

Nu, jaren later, staat Fabrizio sterker dan ooit, met een door het publiek hooggeprezen product. Zijn geheim? Fabrizio is 'getrouwd' met de ecologische principes en is er steevast van overtuigd dat de biologisch-dynamische landbouw de sleutel tot zijn succes is. 

Regio & Wijngaarden

Klik op de kaart voor een vergroting
Klik op de kaart voor een vergroting

of hier om hem te zien in Google maps

In het oostelijke heuvelachtige Toscane, tussen de Etruskische stad Cortona en het meer van Trasimeno liggen de schilderachtige wijngaarden van Doveri. De ondergrond in combinatie met het warme en droge klimaat lenen zich perfect voor de cultivatie van de Syrah druif. Fabrizio kiest voor kwaliteit boven kwantiteit en houdt  de opbrengst per hectare laag. Zo worden er maar 3500  juweeltjes per jaar geproduceerd. 

De wijnen

Geen breed scala aan wijnen, neen de kracht zit toch immers in eenvoud? Fabrizio kiest er voor al zijn passie en energie in één wijn te stoppen, dat moet u toch een keer proeven? Lees er hier meer over, of bestel hem via onderstaande link: 

L’Usciòlo Syrah Cortona D.O.C.

Olijfolie

Wist u dat Cantina Doveri tevens een heerlijke olijfolie produceert?

Klik op onderstaande link om er meer over te lezen:
L'USCI òlio