Het team van de familie Giovanni Rocca

Het team van Giovanni Rocca tijdens de oogst: iedereen steekt een handje mee uit
Het team van Giovanni Rocca tijdens de oogst: iedereen steekt een handje mee uit

 Klik hier voor de link naar de site van Rocca Giovanni. 

Wijngaarden

Prachtige herstkleuren tegen oogstseizoen
Prachtige herstkleuren tegen oogstseizoen

De wijngaarden liggen in de gebieden van de Alba DOC en de Barolo DOCG. Aangeplant zijn Barbera, Nebbiolo, Dolcetto, Freisa en Chardonnay druiven. De bodems van de terroirs zijn in de regel van zanderige kalksteen/mergel of klei/mergel en liggen allen in de Piemontese heuvels tussen 200 en 600 m boven de zeespiegel op het oosten/zuidoosten.

De mensen

Ze maken tijd voor nog een kiekje
Ze maken tijd voor nog een kiekje

De familie Rocca is een hardwerkende en hartverwarmende familie met verstand van zaken. Iedereen steekt de handen uit de mouwen om met vereende krachten fantastische wijnen in de fles te krijgen..

Het devies daarbij is: wijn die met passie is gemaakt: kwaliteit behoeft geen krans dus is men wars van onnodige franje. Alhoewel er wel al vele erkenningen in de wacht zijn gesleept, blijft men met beide benen op de grond staan: bescheidenheid siert de mens.

De regio

Klik op de kaart voor een grotere versie
Klik op de kaart voor een grotere versie

of hier om hem in Google Maps te bekijken.

Monforte d'Alba ligt in de provincie Cuneo, regio Piemonte, noord Italië. Het ligt ten noorden van en aan de voet van de Appenijnen, dat het scheidt van de Ligurische zee. Ca. 60 km naar het westen beginnen de Alpen. Het is dan ook een fantastisch mooi heuvellandschap. Het klimaat kenmerkt zich door redelijk koude winters mede dankzij de hoogte van ca. 480 m boven de zeespiegel. De bergen zorgen voor een afgeschermde ligging van de relatief koele aanlandse wind waardoor het warme zomers kent.

De wijnen


De Filosofie

 

Rocca Giovanni werkt volgens de filosofie van de 'Green Experience' die vele Piemontese wijnbouwers verbindt in het beschermen van het Unesco erfgoed door te werken met respect voor de natuur en het in stand houden van diens biodiversiteit. Er wordt gewerkt zonder gebruik van herbiciden of pesticiden en slechts het minimum noodzakelijke aan sulfieten wordt ingezet.